Ó, Danica!

Hol köthet ki Danica Patrick jövőre? Chip Ganassi már bevallottan tárgyal vele, ám vessünk néhány pillantást a többi lehetőségre is!

Senki nem számított rá, hogy viszontlátjuk még Indianapolis forgatagában a még mindig sokak kedvencének számító hölgyet, úgyhogy most a legtöbben nagyon örülnek a fejleményeknek. Valószínűleg azt már senkinek nem kell részletezni, hogy Danica a NASCAR szezonzáró hétvégéjén telekürtölte a sajtót a visszavonulásának hírével. DE! Jövőre még elindul a Daytona 500-on és az Indy 500-on, amolyan búcsúzás gyanánt. Ám felmerül a kérdés, hogy ki fog autót adni neki az Indy 500-ra?

Amikor Danica megízlelte a győzelmet

Elég szép eredményeket mutathat fel a legendás pályáról, szóval még ha kicsit meg is koptak az „open-wheel reflexei”, akkor is egy jó helyezésre számíthat tőle a csapat, amelyik autót ad alá. Miket nevezek én szép eredménynek? Például Danica az első nő, aki az Indy 500 élén állt, és erőből harcolt a győzelemért a 2005-ös versenyen. Csak hét körrel a leintés előtt húzott el mellette végleg a tragikus sorsú Dan Wheldon. Aztán 2009-ben a harmadik helyen végzett, ami szintén a legjobb női eredmény a verseny történetében. Egy évvel korábban az első nőként felállhatott a dobogó tetejére is Motegiben, szóval a teljesítménye magáért beszél.

Végül a negyedik helyen ért célba 2005-ben

Nos, akkor nézzük kik jöhetnek szóba, mint munkaadói!

A Chip Ganassi Racing tulajdonosa elég ígéretesen nyilatkozott, ám a csapat ügyvezetője, Mike Hull érdekes módon szinte pont az ellenkezőjét állítja. Szerinte nekik most az a legfontosabb, hogy a négy autóról kettőre csökkenő létszámból a lehető legtöbbet kihozzák. Tehát úgy véli nem lenne szerencsés az Indy 500-ra egy harmadik autót nevezni. Ugyanakkor Chip Ganassi szerint „fantasztikus ötlet és fantasztikus marketing lehetőség.” Hmmm-hmmm.
Persze azért hozzátette, hogy „rendkívül messze” vannak még attól, hogy igent mondhasson egy ilyen projektre.

2009-ben is közel került a tejiváshoz

Dreyer & Reinbold Racing: Az elmúlt két évben Sage Karam indult a csapat egyetlen autójával az Indy 500-on, ám Danica apja szerint 2018-ban két autót szándékoznak indítani. És honnan ilyen jól értesült az apuka? Chase Selmantól, a csapatmenedzsertől hallhatta, aki beházasodott a Patrick családba, így ő Danica nővérének a férje.
Hmmm-hmmm.

Danica menetelése az IndyCar sorozatban a Rahal Letterman Lanigan Racing színeiben indult. Ám Bobby Rahalt még senki nem kereste meg az ügyben. Elmondása szerint két autóban gondolkodnak (Graham Rahal és Szato Takuma). Persze, ha Danica letesz az asztalukra egy működő tervet szponzorokkal, háttérrel, akkor érdekelné a csapatot a dolog.

Újonc évében Rahalék Panoz-Hondájában

Az Andretti Autosport kötelékébe a már említett édesapa, T. J. Patrick szerint tuti, hogy nem tér vissza. És valóban, Andrettiéknél már most biztos az öt autó (Marco Andretti, Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi, Zach Veach és Stefan Wilson).

Team Penske: A Kapitány csak négy autót indít, ez borítékolható. Newgarden, Power, Pagenaud és Castroneves szerepel náluk a listán.

A Schmidt Peterson Motorsports társtulajdonosa, Sam Schmidt szintén nem tervezi Danica indítását. Bár szerinte is nagyon jót tesz a sportágnak a visszatérése, ráadásul valószínűsíti, hogy jól is fog szerepelni. Azonban náluk nincs több hely. „Egyszerűen fullon vagyunk, nincs már rá kapacitásunk.”

Utoljára 2011-ben indult az Indy 500-on. Akkor az Andretti Autosport egyik autójában

Szóval egyelőre semmi biztosat nem tudni. A friss fejleményekért figyeljétek a Facebook falat!