Három 13

Három futammal a szezon vége előtt még 13 versenyző esélyes a bajnoki címre!

3-13_001Minduntalan szembejönnek velem a sirámok, hogy mennyivel jobb volt a múltban minden. Szebb versenyautók köröztek tömöttebb lelátók előtt, és boldog-boldogtalan az IndyCar versenyeket nézte a televízióban, ráadásul még a pöttyös túró rudi is „rudibb” volt. Persze, nekem is sokszor eszembe jutnak a Reynardok, Lolák és Swiftek, hogy a többi csodaszép járgányról ne is beszéljek, elmorzsolok egy könnycseppet Laguna Secára, Clevelandre vagy épp Road Americára gondolva, de végül be kell látnom, hogy az utóbbi években a legkiélezettebb a versengés az IndyCar világában, még az olykor valóban idegtépő hibái ellenére is. Az idő mindig megszépíti az emlékeket és úgy érzem, sokan nem élvezik ki a jelent, a pillanat örömét. Mindig többre, jobbra, másra vágynak, pedig az IndyCar jelenlegi állapotában is az egyik legnagyszerűbb szórakozást nyújtja az autósport rajongók számára. Nézzük például az idei szezont. Három futam vár még ránk és matematikailag 13 versenyző esélyes a bajnoki címre!!! Továbbra is a Penske és a Ganassi a legerősebb alakulat, de eddig szinte az összes verseny olyan látványt és szórakozást nyújtott, amit a legjobb hollywoodi forgatókönyv írók is csak vért izzadva tudnának papírra vetni. Vegyük például a legutóbbi futamot. Sokan már elkönyvelték, hogy Montoya behúzza majd a bajnokságot, erre Iowában a falon kötött ki. How cool is that!!! (Montoyának persze nem).

3-13_002Jelenleg 42 ponttal vezet a második helyezett Graham Rahal előtt. A háromszoros bajnok Dixon 48 pontnyira helyezkedik el mögötte, és a még mindig első bajnoki címére áhítozó Helio Castroneves 54 egységnyire maradt csak le. Egyetlen hiba sem fér bele tehát a #2-es Penske alakulat részéről, hiszen a három megnevezett üldöző egyből lecsaphat a lehetőségre. És ők csak a legesélyesebbek a 13-ból, ám ha drámai fordulatot vesznek a soron következő versenyek, akkor jól megkavarodhat a pakli.

3-13_003Mid-Ohióban Dixon eddig rendkívül sikeres. Az utóbbi nyolc évben hét alkalommal állt a dobogón, ebből ötször a tetején! Montoyának is sikerült már itt nyernie még 1999-ben, ám Dixon újfent az élről rajtolhat, míg Montoya csupán a 10. helyen végzett az időmérőn. Mostantól minden mozzanat meghatározó lehet a bajnoki cím szempontjából, ezáltal körömlerágós izgalmak ígérkeznek. Jó szórakozást az esti versenyhez, és élvezzétek a jelen örömeit!